By: Affiq Izwan Khamaruddin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]
Saturday, 7-Mar-2009 18:11 Email | Share | | Bookmark
Masa? Takde masa? Hmm...

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Diharap para pengunjung fotopages ini dapat bersabar untuk entry seterusnya. Tuan punya page busy sangat-sangat dan sudah banyak berhutang gambar2 untuk diupload, dan paling penting hutang gambar dengan customer yang tertunggu-tunggu bila album diorang nak siap haha..sabar yer, jangan lepas dateline sudah. Hehe..tunggu..


Tuesday, 27-Jan-2009 19:07 Email | Share | | Bookmark
FOTO-Shewt!!










Kami menjaminkan perkhidmatan yang "berkualiti & menepati masa"

Photographer & Graphic Designer
Affiq Izwan - 017 729 9590
Fozan NS - 017 777 5409

Make-Up Artiste
Rafie (Lancome Colour Design Apprentice Finalis) - 012 739 9610


More pics at http://zaufan.fotopages.com


Saturday, 10-Jan-2009 18:31 Email | Share | | Bookmark
Ida & Fairoz Istana Garden Photoshoot






Kami menjaminkan perkhidmatan yang "berkualiti & menepati masa"

Photographer & Graphic Designer
Affiq Izwan - 017 729 9590
Fozan NS - 017 777 5409

Make-Up Artiste
Rafie (Lancome Colour Design Apprentice Finalis) - 012 739 9610


More pics at http://zaufan.fotopages.com


Tuesday, 9-Dec-2008 16:32 Email | Share | | Bookmark
Dhobi Photoshoot

Location : Somewhere in Jay Bee.
Make up by : Rafie.
Photo by : Affiq Izwan & Fozan NS.
Model : Yuhainis.






Ini antara beberapa shot tempoh hari yang sempat saya upload kali ini. Ya, kali ini Jalan Dhobi, Johor Bahru tempat sasaran kami, tempatnya yang agak relax pada waktu siang dan agak "liar" di waktu malam. Hahaha.. Thanx to our model miss Anis. Actually miss Anis ni our classmate, tiada langsung background modelling. Untuk bakal-bakal client kami selepas ini, jangan takut, jangan risau dengan alasan "ala nak gamba camni, tapi i tak reti pose.." "alaa...ble tak ya'll shoot gamba kitorang kat tepi rumah ni, tapi tanaklah nampak cam kat rumah ni (ade tau pengantin nak camnie...hehe)"
Jawapannya?? Kami boleh!!


Kami menjaminkan perkhidmatan yang "berkualiti & menepati masa"

Photographer & Graphic Designer
Affiq Izwan - 017 729 9590
Fozan NS - 017 777 5409

Make-Up Artiste
Rafie (Lancome Colour Design Apprentice Finalis) - 012 739 9610


More pics at http://zaufan.fotopages.com

Soalan Asah Parang Artisme Republic

Sebagai seorang photographer professional, perlukah anda mengemaskini (touch up) wajah seorang pengantin yang telah disolek oleh seorang jurusolek.Kebiasaanya bertujuan untuk, (hilangkan anak rambut,flawlesskan muka, hilangkan sepit rambut yang mencacak-cacak dan sebagainya).

Jawapan Artisme Republic

Tidak perlu. Sesungguhnya segala solekan itu adalah hasil karya seorang jurusolek. Kemungkinan dari salah satu shot kita akan menarik minat orang yang melihat solekan pengantin lalu berhajat untuk mendapatkan servis andaman daripada jurusolek tersebut. Berbaloikah pengantin membayar servis andaman sehingga ratusan ringgit tapi akhirnya karya itu diubah sesuka hati oleh photographer. Kalau macam jerawat batu seketul tu tolonglah hilangkan, too obvious. Respect other people's work. Itu yang penting. Saya pasti ada orang yang kurang bersetuju dengan jawapan kami. Bukan tak boleh tapi bergantung pada tema atau subject yang kita shoot. Close up photoshoot, model, studio photoshoot, ya pada masa itu agak sesuai tetapi tidak bagi pengantin. Ini hanya pendapat peribadi kami dan cara Artisme Republic. Apa kata anda? Mari kita berkongsi pendapat tentang topik ini..


Thursday, 27-Nov-2008 13:39 Email | Share | | Bookmark
"Artisme Republic : New Born"

Location : Somewhere in Larkin (haha)
Make up by : Rafie
Photo by : Me and Fozan
Model : Me, Fozan & Rafie.







Usia Artisme Republic hampir mencecah setahun. Pelbagai tohmahan, fitnah sehingga boleh tutup periuk nasi dengan tabah kami lalui. Sebuah team yang baru ditubuh masalah luaran, masalah dalaman berjoget keliling, kami hadapinya dengan senyuman. Kita tidak akan berjaya selagi belum jumpanya masalah,cacian,fitnah dan sebagainya.Terima kasih tidak terhingga atas sokongan rakan-rakan dan client-client yang pernah kami berkhidmat dan yakin dengan "Artisme Republic is Unique, Style & Creative". Persembahkan "Artisme Republic: New Born"

Kami menjaminkan perkhidmatan yang "berkualiti & menepati masa"

Photographer & Graphic Designer
Affiq Izwan - 017 729 9590
Fozan NS - 017 777 5409

Make-Up Artiste
Rafie (Lancome Colour Design Apprentice Finalis) - 012 739 9610

More pics at http://zaufan.fotopages.com


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net